Истрели и солзавец на погребот на убиениот претседател на Хаити

од Nikola Popovski

Убиениот претседател на Хаити, Жовенел Моиз, беше погребан денес, а за време на неговиот погреб беа истрелани неколку истрели, додека полицијата употреби солзавец за да ги растера незадоволните учесници.

Високи странски службеници кои дојдоа на погребот веднаш заминаа кога се слушнаа истрели и откако беше испукал солзавец.

Немирите започнаа кога на погребот се појави началникот на полицијата, Леон Шарл, а дел од насобраните граѓани почнаа да викаат „убијци“, објавија некои локални медиуми.

Полицијата набрзо ги растера демонстрантите кои се собраа на местото каде што се одржуваше погребната церемонија, па што продолжила.

Слични содржини