Кадиров се сретнал со Путин: „Чеченските резервни единици се подготвени да се вклучат во борбите“

од Stefanija Kuzmanovska

Чеченскиот претседател Рамзан Кадиров објави дека се сретнал со рускиот претседател Владимир Путин.

Тој наведе дека на состанокот во Москва го информирал Путин за целосната подготвеност на чеченските резервни единици „да се префрлат во зоната за специјалните операции во било кое време“.

Кадиров на својот канал на Телеграм истакнал дека на рускиот претседател му пренел информации за борбениот статус на единиците во зоната на Северниот воен округ, нивната опрема и успесите на единиците.

„Владимир Владимирович високо ги цени достигнувањата на чеченските борци и нивниот придонес за време на специјалната воена операција и ме замоли да ги пренесам моите зборови на благодарност, искрени честитки и најдобри желби по повод Денот на бранителите на татковината“, додаде Кадиров, пренесува РИА Новости.

Тој навел дека со Путин разговарал и за социјалната и економската состојба во Чеченија и за инвестициските проекти.

„Шефот на државата се интересираше за социо-економската ситуација во Чеченската Република, плановите за развој на регионот до 2024 година“, напиша Кадиров.

Слични содржини