Камила Кабело на удар поради фотографии од плажа, ја нарекуваат дебела (ФОТО)

од Stefanija Kuzmanovska

Нереалните стандарди за убавина со кои сме секојдневно бомбардирани можат негативно да влијаат врз младите. Познати личности, но и помалку познати, користат фотошоп и добри агли за да го истакнат она што го сметаат за совршен изглед, што е невозможно да се постигне во реалниот живот.

Жртва на ваквите стандарди деновиве е пејачката Камила Кабело. Иако требаше да ужива во својот одмор, морето и плажата, тоа не се случи – папараците ја сликаа на плажа, а интернет-троловите ја прогласија за дебела. Сè затоа што изгледа како сосема нормална девојка – нејзиното тело не е мускулесто или претерано слабо, што според овие тролови се смета за пожелно тело за на плажа.

Овие фотографии беа доволни за троловите да ја погледнат и да започнат да ја нарекуваат различни имиња и придавки како „дебела“.

Слични содржини