Кој е единствениот хороскопски знак кој се согласува со сите?

од Nikola Popovski

Овој хороскопски знак се согласува со сите други без правење драми, тие се одлични и лојални пријатели, забавни се на излегувањата, а ги сакаат сите и како колеги на работа.

Станува збор за Рибите. Овој променлив воден знак е насочен кон емоции и нивната емпатија е на многу високо ниво.

Како пријатели, Рибите се крајно реални и сигурни. Со нивната 11-та куќа управувана од Сатурн, планетата на правила и одговорности, тие ги сфаќаат пријателствата и општеството многу сериозно. Откако Рибите ќе станат ваши пријатели, очекувајте да биде „долгорочно“. Особено земјените знаци, Рибите честопати ги сметаат за нивен најдобар пријател.

Со нивниот сектор дома и семејство управува Меркур, променлива планета на комуникација, така што Рибите можат да ја преземат секоја потребна улога во групата. Нивната радост за живот најмногу ја ценат воздушните знаци.

Тие се добри и во романтичните врски. Иако тие имаат репутација на интроверти и тешко се отвораат, со нивниот сектор на романтика и задоволство управува Месечината, планетата на задоволството и животот во сегашноста. Рибите интуитивно знаат што да прават и во која насока да одат. Во љубовта најдобро се согласуваат со други водени знаци.

Што се однесува до работата, тие можат да имаат репутација дека живеат „во облаци“, но Рибите всушност многу добро ги решаваат проблемите. Бидејќи со нивниот деловен сектор управува Сонцето, тие лесно преземаат контрола врз состаноците и проектите. Покрај тоа, тие се многу лојални и ќе се борат до крај за своите колеги. Секој ги сака во својот тим. Огнените знаци ги прават особено како колегите.

Заклучокот е дека Рибите можат да се прилагодат на секоја ситуација. Нивниот благослов, но и проклетството е што се обидуваат да се поврзат со сите на нивно ниво. Поради ова, Рибите понекогаш се прашуваат каков е нивниот вистински идентитет, но многу е лесно да се дружите со нив и да се зближите. Ниту еден друг знак не е толку подготвен да ги жртвува сопствените потреби во корист на групата и да ја разгледува ситуацијата од различни перспективи, пишува „Yahoo! Life“.

Слични содржини