Короната можеме да ја спречиме да дојде до белите дробови: Еве како да ја исфрлите од организмот пред да биде доцна

од Aleksandar Petrovski

Може да ја исфрлите короната од организмот пред да направи голема штета и да предизвика сериозна пневмонија, тврди група на сериозни европски научници чии ставови се до одреден степен поддржани од некои локални лекари.

Резултатите од студијата спроведена од германски експерти од Универзитетската болница во Берлин и доктори од неколку други европски клиники покажаа дека процентот на конзумирање на одредена храна директно влијае на намалувањето на стапката на смртност од инфекција КОВИД-19. Ова, како што утврдиле, е директно поврзано со киселоста на организмот (pH вредност), односно доколку алкалноста е поголема (пониска киселост), организмот реагира подобро на присуството на корона и многу поретко има тешки клинички слики, пред се пневмонија.

Експертите во Берлин ја испитувале просечната потрошувачка на одредена храна во европските земји и потоа ја споредувале со стапката на смртност на коронавирус. Докажано е дека луѓето починале помалку во земји каде традиционално се троши традиционалната, ферментирана храна (кисели краставички, кисела зелка и слична храна, бидејќи тие, иако на прв поглед изгледаат спротивно, ја намалуваат киселоста).

За да се тестира хипотезата, тимот користеше информации од Европската база на податоци за потрошувачка на храна на Европскиот орган за безбедност на храна (ЕФСА) за да се процени потрошувачката на разни видови храна по земја, вклучувајќи зеленчук, млеко, јогурт, кисело млеко и мариниран зеленчук. Од сите разгледани варијабли, како што беа наречени, само ферментиран зеленчук имаше значително влијание врз стапката на смртност по земја.

Во исто време, се појавија други истражувања кои ја поврзаа потрошувачката на алкална (основна) храна и короната. Еден од нив наведува дека pH вредноста на коронавирусот варира од 5,5 до 8,5 и дека за да се елиминира вирусот од организмот, односно да се спречи манифестирање на најлош начин, потребно е да се консумира алкална храна која има поголема pH вредност во однос на нивото на киселост на вирусот. Овие е претежно храна што е лесно достапна за нас и не е скапа.

loading...

Слични содржини