Ковид-19: Северна Ирска бележи најголем број случаи во еден ден

од desk4

Северна Ирска забележа најголем број случаи на коронавирус во еден ден од почетокот на пандемијата.

Во петокот, Министерството за здравство пријави 2.397 дополнителни случаи и уште девет смртни случаи поврзани со коронавирус.

Доаѓа откако лекарите предупредија дека животите може да се загубат од други болести како што е ракот поради пренасочување на персоналот за лекување на пациенти со коронавирус.

Консултант за критична нега рече дека справувањето со вирусот е тешко сега како и во секое време за време на пандемијата.

Д-р Гардинер за програмата „Добро утро Алстер“ на Би-Би-Си рече примањето на пациенти на Ковид-19 на интензивна нега при други операции е „огромно барање“ за персоналот во болницата.

„Она што е различно овој пат е што не ги исклучивме сите други основни услуги што ги обезбедуваат болниците во Северна Ирска“, рече тој.

Слични содржини