Лога: Мицкоски денеска отстапи, 100% ќе го сторам тоа што го кажуваме јас и Министерството за правда

од Илинка Илиоска
5,2K прегледи

Факт е дека од оваа голема победа на ВМРО-ДПМНЕ недостасува само Никола Груевски бидејќи сите други луѓе се иста гарнитура. Вака во емисијата „Интервју во Шења“ рече Кренар Лога, велејќи дека тоа што го кажува Мицкоски во врска со изборот на членовите на Судскиот совет и на обвинителите, нема врска со вистината, бидејќи рече дека ќе оди до избираат непосредни членови на Судскиот совет и Советот на обвинители.

„И денеска додека зборуваме 8 члена се избираат со непосредно гласање, 5 членови кои се уставни категории, двајца се избираат по предлог на претседателот на државата и тројца по предлог на парламентот. Тој манипулира со зборовите каде што вели дека ќе бидат избрани директно“, рече Лога.

Љога рече дека дебатирал со дел од ВМРО-ДПМНЕ, појаснувајќи им дека има три стратешки документи кои се запечатени со ЕУ.

„Мицкоски денеска направи елегантен демант каде рече дека нема да земам совет од министерот кој го достигна нивото на доверба на судството да биде два отсто, туку дека ќе го слуша академскиот свет. Всушност, 100% ќе го направам тоа што сум го кажал, а не јас како Кренар, туку она што го кажува Министерството за правда преку три документи кои се договорени и одобрени од сите државни органи во Македонија“, изјави Лога.

Слични содржини