Лукашенко: Земјите на НАТО продолжуваат со провокативните вежби во близина на границата со Белорусија

од Stefanija Kuzmanovska

Земјите на НАТО упорно ја промовираат политиката на проширување на Алијансата и продолжуваат со провокативни вежби во близина на границата со Белорусија, изјави денеска белорускиот претседател Александар Лукашенко.

Лукашенко на седницата на Советот за национална безбедност рече дека „земјите на НАТО упорно ја промовираат политиката на експанзија, го зајакнуваат военото присуство околу Белорусија и постојано спроведуваат провокативни вежби на белоруските граници“, пренесе агенцијата Белта.

Слични содржини