НЕВЕРОЈАТНО ВИДЕО: Јато делфини спаси маж од голема бела ајкула

од Stefanija Kuzmanovska

Адам Вокер од Велика Британија засекогаш ќе му биде благодарен на јатото делфини што го спаси од напад на голема бела ајкула на брегот на Нов Зеланд.

Адам пливал во водата кога недалеку од него се појавила огромна ајкула, која веројатно би го нападнала доколку делфините не му дошле на помош.

Делфините формирале заштитен прстен околу Адам, спречувајќи ја ајкулата да му се доближи.

„Случајно погледнав и видов ајкула, беше неколку метри под мене. Се обидов да не паничам“, рече Адам.

„Мислам дека ме штитеа и сакаа безбедно да стигнам до мојата дестинација. Секогаш ќе го паметам ова пливање“, изјави Адам.

Делфините, држејќи се во јато, се бранат од напади на ајкули, а смелите суштества често го вознемируваат предаторот и го бркаат.

Никогаш нема да дознаеме дали делфините го направиле тоа за да го одбранат Адам, но сепак ја избркале ајкулата од него.

Слични содржини