Новата месечина носи големи животни промени: На некои знаци ќе им се  исполнат желбите до крајот на месецот!

од Берта Китинска

Новата месечина во октомври претставува „виножито по дождот“ за некои знаци

Октомври е астролошки многу интензивен месец и носи многу хаотичен период со бројни знаци на Зодијакот. Добрата вест е дека новата месечина, од 16 октомври, носи момент на смиреност во невремето, предизвикано од ретрограден Марс, со некои хороскопски знаци.

И, ако сте еден од среќните хороскопски знаци на кои најмалку влијаат младата месечина во октомври, ќе можете полесно да ја искористите оваа космичка можност отколку некои од нас.

Новата месечина во Вага скоро секогаш ни дава единствена можност да се обновиме и да расчистиме конфликти од минатото. Иако оваа млада Месечина нè принудува да бараме рамнотежа во сите области од нашите животи, ретроградниот Марс во Јарец „ја отежнува нашата работа“. Овој космички конфликт може да нè одвлече од мирните и пријатни вибрации на Вагата и да активира конфликти, незадоволство и страв.

Но, ние не сме осудени на пропаст. Оваа млада Месечина сè уште претставува „виножито по дождот“ во инаку астролошки стресен период. И, ако сте еден од хороскопските знаци кои најмалку ги погодува младата месечина во октомври, обидете се да ја искористите на најдобар можен начин.

Бик

Оваа нова месечина дава можност да го исчистите вашиот календар и да ја обновите вашата дневна рутина со крајна цел рамнотежа. Усогласувањето на времето помеѓу работата, домот и забавата е важно и многу Бикови не можат да го направат тоа во последно време.

Иако ќе ви биде лесно да се занесувате со долгорочни планови, фокусирајте се на повеќе приземните аспекти на вашиот распоред, бидејќи правењето позитивни промени од мал обем на крајот може да помогне да се создаде солидна основа.

Близнаци

Можеби ве мачат некои тешки одговорности или некоја напнатост во вашата социјална група што ви создава фрустрација. Наместо да дозволите длабоко вкоренети стравови или бесмислени кавги да растат, канализирајте ја вашата ментална енергија кон креативни проекти преку кои можете да ја изразите својата уметност што демне во вас.Пронајдете време за хоби што ви го разубавува слободното време, а периодот на новата месечина ќе го поминете среќно и задоволно.

Стрелец

Иако можеби сте оптеретени со финансиски одговорности, веројатно ќе можете да најдете утеха за време на новата месечина во пријателско опкружување.

Потпирање на пријателства и зајакнување на соработничките врски ќе ве инспирира да преземете посмели активности за социјални теми.

По природа сте слободна душа и сте многу независни, но во овој период ќе сфатите дека колективната енергија е посилна и дека мора да ги вклучите вашите соработници во проекти, со цел да постигнете најдобри резултати заедно.

loading...

Слични содржини