Огледало на душата: Луѓето со кафени очи се доверливи, со сиви мудри, а со сини – шармантни

од Vladimir Zorba

Иако бојата на очите првенствено е одредена од количината и дистрибуцијата на пигментот меланин, бојата на очите долго време се поврзува со личноста.

Откријте што велат вашите очи за вашиот карактер:

Црни очи

Иако всушност нема црни очи, некои очи се темно кафеави за да остават впечаток на црни и се многу ретки. Луѓето со црни очи се сметаат за многу темпераментни, полни со страст и хиперактивни. Тие се многу посветени на сè што прават, конкурентни се и сакаат да привлекуваат внимание.

Покрај тоа, тие се опишани како мистериозни, неволни да ја споделат сопствената приватност и тешко се заљубуваат. Сепак, ако се заљубат, тие се многу лојални, а нивната мана е кавгаџиство и нетрпеливост.

Сини очи

Сината боја на очите е интензивна и е поврзана со небото, енергијата, електричното полнење и рационалното размислување. Луѓето со сини очи се сметаат за пристапни, шармантни и пријателски расположени.

Покрај тоа, тие се многу спонтани, подготвени да испробуваат нови работи и имаат развиена духовна страна на личноста. Одлично ги забележуваат работите што другите ги пропуштаат, а нивните маани се брборење, нетактичност и брзање.

Кафени очи

Кафената е силна и богата боја која се поврзува со енергијата на земјата, креативноста, упорноста и плодноста. Луѓето со кафени очи кои, исто така, се најчести меѓу луѓето се сметаат за емпатични, независни и доверливи. Исто така, кафеавата боја претставува силен сексуален нагон, желба за дружење и екстровертност.

Материјалните работи не им се толку важни колку хармонијата во односите и положбата во општеството. Нивната мана е повремената суета, како и чувствителното его.

Сиви очи

Сивата боја на очите е доста ретка, а симболизира мудрост и сила на карактерот. Луѓето со оваа боја на очите се опишани како родени лидери кои можат да најдат решение иако никој друг не го гледа. Тие се лесно прилагодливи, мирни и љубители на природата.

Тие не се премногу отворени, но се многу романтични и чувствителни. Имаат рационален однос во животот, верни се и склони кон долги врски. Нивната мана е прекумерната емоционална чувствителност.

Зелени очи

Зелената боја на очите симболизира харизма, иновативност, младост и здравје. Луѓето со зелени очи се опишани како љубители на авантурите и на секакви задоволства во животот.

Тие се добри говорници, снаодливи во општеството и генерално ретко се осамени. Тие се страствени љубовници, но во љубовта понекогаш се непостојани и не ни знаат што сакаат, додека во другите области од животот тоа не е така. Нивните маани се тврдоглавоста, склоноста кон манипулации и љубомората.

Очи со боја на лешник

Оваа прилично ретка боја на очи е создадена како комбинација од сини, кафени и зелени тонови и симболизира сила и храброст. Луѓето со лешник очи често се опишуваат како бестрашни и подготвени за животните предизвици.

Обично се убави и привлечни, иако во заведувањето воопшто не се агресивни или директни туку достоинствени. Способни се на работа, но понекогаш и мрзливи. Нивниот недостаток е тоа што често се „ненадејни и склони кон солење памет“.

Слични содржини