Пет најлуди теории на заговор за коронавирусот во кои веруваат и многу луѓе во Македонија

од Aleksandar Petrovski

За време на овој застрашувачки и чуден период на пандемијата на коронавирусот, разбирливо е дека се чувствуваме вознемирени и загрижени за најблиските и за иднината, генерално. Сепак, важно е да бидете информирани и да му дадете приоритет на вашето ментално здравје.


Некои луѓе, од друга страна, не го слушаат овој совет, па се создадоа некои од најлудите теории за вирусот корона, што сигурно ќе ве насмее.

Вакцината содржи микрочип и алуминиум

Иако повеќето од нас едвај чекаат да најдат вакцина што ќе ја добиеме и ќе продолжиме со нормален живот, други се скептични кога станува збор за нејзината ефикасност.

Популарниот Јутјубер Дејвид Ајк изнесе „докази“ дека вакцината ќе содржи нанотехнолошки микрочипови што ќе бидат инјектирани во сите нас со цел да се контролира светската популација.

Друго тврдење што го привлече вниманието на многу теоретичари на заговор е дека идната вакцина ќе содржи голема количина алуминиум. Се прашувате зошто алуминиум? Па, така што мрежата 5G може да фати подобар сигнал, велат тие.

Кокаинот штити од коронавирусот

Теорија на заговор што веројатно ја поставиле дилерите на дрога заради падот на профитот, но која тврди дека кокаинот штити од коронавирусот, за прв пат беше објавена на Твитер.

Тој твит доби толку многу интензитет што француската влада беше принудена да го коментира со зборовите:

„Не, кокаинот не штити од коронавирус“

Урина од крави, исто така, штити од корона

Во Индија, се собрале дури 200 луѓе (што поради физичко растојание и не било добра идеја) да пијат а урина од крави позирајќи пред карикатура на вирусот корона. Бидејќи кравите се сметаат за свети во хиндуизмот, некои следбеници на религијата веруваа дека нивната урина има лековити својства.

Се разбира, нема докази за такво нешто.

Кокосовото масло лекува од коронавирусот

Друга теорија на заговор вели дека во случај на болест, кокосовото масло може да ја спречи болеста. Не мора да ве спомнеме дека до денес нема официјален лек или вакцина, и затоа нема докази за такво тврдење.

Дигиталните топломери ја бришат меморијата

Сепак, најлудата теорија досега е онаа на дигиталните топломери, кои се повеќе се користат за време на пандемијата на вирусот корона за контрола на телесната температура. Новата теорија вели дека тие всушност служат да ја избришат нашата меморија со своите зраци и да ги користат за контрола на светот.

Слични содржини