Пировска за германските експерти: Ќе придонесат за поголема доверба на граѓаните во истрагата

од Nikola Popovski

Задоволна сум од одлуката на Владата за вклучување на странски експерти во истрагата, вели претседателката на Хелсиншкиот комитет, Уранија Пировска во гостувањето на емисијата „Утрински брифинг“.

Според тоа, тоа е покредибилно и ќе предизвика поголема доверба на граѓаните.

-Очигледна е нивната недоверба во домашните институции. Сметам дека една таква истрага може да им предизвика на граѓаните некакво чувство на правна сигурност. Важно е да се знае вистината, додава Пировска.

Слични содржини