Актуелно
Почетна / Локално / Почнува постапката за уривање на дивоградбата пред Мавровка

Почнува постапката за уривање на дивоградбата пред Мавровка

Истекоа сите законски рокови, од утре почнува постапката за јавната набавка за избирање на економски оператор кој ќе го отстрани безправно изградениот објект кај ТЦ „Мавровка“, во центарот на Скопје.

Според решението на овлaстениот градежен инспекторат, сега надлежноста за отстранување на објектот е на Општина Чаир.

Во истрагата за бесправнио изградениот објект се вклучи и единицата за компјутерски криминал на МВР. Кога ќе заврши истрагата, полицијата ќе го извести и Обвинителството.

loading...