Пораки од потсвеста: 10 симболи од соништата што не треба да се игнорираат

од Vladimir Zorba

Карл Јунг беше психотерапевт од 19 век, тој спроведе преку студии и заклучи дека гледањето во соништата ја отвора вратата за свеста и духовниот свет. Во продолжение следат 10 симболи за соништа што никогаш не треба да ги игнорирате.

Соништата се одраз на човечката потсвест. Читањето соништа ни овозможува да декодираме нечии мисли и потиснати емоции. Доминантните емоции и чувства во потсвеста на една личност се манифестираат во форма на повторливи симболи во нивните соништа.

„Соништата секогаш бараат да искажат нешто што егото не го знае и не го разбира. – Карл Јунг.

1. Летање

Ако се гледате како летате во сон, мора да ги достигнете своите амбиции. Соништата за летање укажуваат на премногу слобода и поттик да постигнете се што сакате.

2. Водопади

Симболот на вода обично се поврзува со чистота и спокојство. Се смета за крајно побожно да сонувате за вода.

Ова значи дека водата го мие старото и го отвора патот за нешто ново и големо.

3. Заби

Некои соништа за забите значат стареење. Други, пак, се однесуваат на стрес и вознемиреност.

Сонот за вадење заби значи потреба да излезете во јавноста со некоја тајна.

4. Смрт

Сонувањето за смрт обично го симболизира крајот на нешто. Но, во некои случаи, соништата за смрт, исто така, можат да значат дека некој близок се обидува да се поврзе со вас.

5. Бременост

Да сонувате дека сте бремени значи дека ве очекува голем раст. Тоа е симбол на развој и плодни желби.

6. Куќи

Соништата за куќи го симболизираат личното и неговите различни аспекти. Сонувањето на таванот означува скриени спомени, додека сонот за подрумот укажува на интуиција.

7. Пари

Соништата за пари се однесуваат на нечиј просперитет.

Ако се гледате себеси како освојувате огромна сума пари, вие сте на работ на промена на животниот стил.

Ако сонувате да губите пари, тоа го симболизира вашиот страв да изгубите пари во пресрет.

Недостатокот на финансиска стабилност е една од водечките причини за стрес во животот на една личност. Парите го водат текот на животот.

8. Измама

Сонувањето за прељуба симболизира потиснати сексуални нагони кои бараат изразување.
Тие исто така можат да бидат резултат на недостаток на лична вредност на некоја личност или нестабилна врска.

Несигурноста во секоја врска може да доведе до такви соништа.

9. Оган

Соништата за оган имаат неколку значења во зависност од контекстот.

Гледањето оган на далечина значи можности и желба за трансформација.

Но, ако се гледате како си играте со оган, тоа значи предупредување за ризични ситуации што се на пат.

Ако сонувате да запалите оган, тоа го симболизира вашиот потиснат гнев.

10. Голотија

Соништата кои се фокусираат на голотија се доста чести. Тие се однесуваат на нечиј страв од откривање.

Ако видите друго лице голо во сон, тоа главно значи губење почит.

Ваквите соништа означуваат откривање на „гола вистина“. Тие, исто така, укажуваат на потребата да се прифатат недостатоците.

Слични содржини