После вода, ова е НАЈВАЖНИОТ пијалок за вашето здравје: Оние кои го пијат често живеат долго и здраво!

од Stefanija Kuzmanovska

Овие пијалоци треба да се пијат бидејќи содржат Lactobacillus bulgaricus, бактериски вид важен за здравјето на дигестивниот тракт.

Луѓето кои консумираат поголеми количини кисело млеко или јогурт се поздрави и живеат подолго, покажаa истражувањa. Инаку, микроорганизмите кои се користат за пробиотски цели потекнуваат од човечкиот дигестивен тракт, не се патогени и токсични за луѓето.

Совршено ги преживуваат условите што владеат во дигестивниот тракт. Ова значи дека тие не реагираат на високата киселост на желудечниот сок, како и на жолчните киселини во тенкото црево.

Слични содржини