Премиерот најавува средба со Христијан Мицкоски од ВМРО-ДПМНЕ за иднината на граѓаните и периодот по неуспехот на уставните измени

од desk4

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Христијан Мицкоски, е отворен за разговори и средби кога станува збор за националните и државни интереси. Во својата изјава, тој ја изразува својата подготвеност да се вклучи во разговори во било кое време, но при тоа бара да се разговара и за прашањата поврзани со периодот по неуспехот на уставните измени.

Изјавата на Мицкоски ја открива неговата желба за национално единство и слушање на гласот на мнозинството. Тој ја изразува својата поддршка кон лидерска средба и нагласува дека на средбата треба да се разговара и за активностите и мерките што ќе се превземат во периодот по неуспехот на уставните измени. Исто така, Мицкоски се фокусира на иднината на граѓаните и ја изразува потребата од обезбедување на нивните интереси.

Премиерот Димитар Ковачевски реагира на ова со најава дека ќе го покани Мицкоски на средба во наредните десет дена. Ова демонстрира волја за дијалог и преговори помеѓу водечките политички фигури во државата.

 

Слични содржини