Актуелно
Почетна / Глобално / Европа / Путин: Ние нема да мавтаме со нуклеарниот стап, но ќе бидеме фактор за одвраќање

Путин: Ние нема да мавтаме со нуклеарниот стап, но ќе бидеме фактор за одвраќање

Проблемот на Европа е во тоа дека  го предаде својот суверенитет не на НАТО, туку на САД

20151220.omvtucujnc

Русија нема намера да мавта  со “нуклеарниот стап”, но ќего  насочите своето нуклеарно оружје како фактор за одвраќањем  вели претседателот Владимир Путин во интервју за филмот “Светски ред”, кој ќе биде емитуван во целост вечерва од 21.30 часот по московско време по ТВ “Россия-1”, објави РИА Новости.
Русија во својство на една од водечките нуклеарни држави ќе го насочите нуклеарниот потенцијал како фактор на одвраќање. Нуклеарната тријада е во основата на нашата политика на нуклеарна безбедност, нагласува Путин

Проблемот на Европа се крие во тоа што таа не спроведува самостојна надворешна политика; таа се откажа од неа и предаде дел од својот суверенитет на блок, и тоа не толку на НАТО колку  на САД, објаснува рускиот претседател.

“Во принцип е сосема нормално дел од суверенитетот на членките на воено блок да биде предаден на наднационалните тела. Но, во овој случај дел од суверенитетот е предаден не толку на НАТО туку  на лидерот на блокот САД “, коментира Владимир Путин.

Русија не може да ги предаде Русите и рускојазичните жители на Југоисточна Украина на милоста на националистите, го сподели своето мислење за настаните т Владимир Путин.
“Ние поаѓаме  само од едно, ние не можеме да ги предадеме на милоста на националистите оние луѓе кои живеат во југоисточниот дел на Украина. И не само Русите, туку  и рускојазичното население, кое се стреми кон Русија. Нема ништо необично во оваа позиција “, подвлекува  Путин.

loading...