[РЕЦЕПТ] Француски тост со праски и маслец

од Vladimir Zorba

Состојки:
4 парчиња стар леб
3 праски
100 г маслец
1 лажица цимет
1 лажица морско оревче
1-2 лажици шеќер
2 јајца
1 ванила
½ чаша млекоbde41cf2b84e9c7eed87fafa7f2825be

Подготовка:
Исечете ги праските на полумесечинки. Се топи половина од маслецот во тава на средна температура и се пржат праски. Додајте ги кон нив шеќерот и зачините. Извадете и оставете настрана.
Изматете ги јајцата, млекото, ванилата во сад. Натопете го добро лебот во нив. Се топи другата половина од маслецот во тава и пржи накиснатиот леб во него. Гарнирајте со праски и топка сладолед по желба.

Слични содржини