Шведска не планира да го забрани палењето на Куранот

од Vladimir Zorba
202 прегледи

Шведскиот премиер Улф Кристерсон изјави дека неговата земја не планира, како Данска, да го забрани палењето на Куранот.

„Секоја земја изложена на акутни закани избира свој начин да се справи со нив. Имам многу почит за она што Данска го прави во моментов“, рече Кристерсон, според шведскиот јавен радиодифузен сервис SVT.

Тој додаде дека Владата на Шведска не верува дека треба да го следи примерот на Данска.

Слични содржини