Актуелно
Почетна / Архива на ознаки:

Архива на ознаки:

ВАЖНО Е ДА ГИ ЗНАЕМЕ: Сите митови и заблуди за коронавирусот

Коронавирусот веќе дојде во Италија, а Македонија ги зголемува мерките на превенција и рано детектирање на симптомите, со оглед на тоа што со погодените делови има редовна миграција на патници. Светската здравствена организација (СЗО) на својата официјалната страница ги објави таканаречените myth busters со цел да се откријат вистините и …

Повеќе

Митови и заблуди за здравата исхрана: Дали и вие верувате во нив?

Трендовите за здравата исхрана се проследени и со голем број митови, од кои тешко можеме да се заштитиме и лесно можеме да поверуваме. Ако сте решиле да негувате ваков животен стил, особено е важно да знаете дека морате внимателно да проучувате што е добро за вас, а што не, бидејќи …

Повеќе

Што сè треба да знаете за мигрените?

Мигрените се неподносливи главоболки кои често се проследени со апсолутна неможност за непречено функционирање и извршување на секојдневните обврски. Но, реалноста е дека постојат многу заблуди поврзани со нив, а најчестата е дека можеме да го земеме кое било апче против болка и да си помогнеме. Ова се најчестите заблуди, …

Повеќе

Грешки кои ги правите при земање витамини, а не сте свесни дека се штетни

Витаминските суплементи се едни од најпродаваните фармацевтски производи и сосема нормално е да имаат и лојални корисници, но и такви кои се против нивно користење. Од различни гледни точки, и двете групи се во право, но само делумно, односно и двете групи прават одредени грешки во однос на витамините. Еве …

Повеќе