Што сè треба да знаете за мигрените?

од Elena Daskalova

Мигрените се неподносливи главоболки кои често се проследени со апсолутна неможност за непречено функционирање и извршување на секојдневните обврски.

Но, реалноста е дека постојат многу заблуди поврзани со нив, а најчестата е дека можеме да го земеме кое било апче против болка и да си помогнеме.

Ова се најчестите заблуди, но и факти за мигрените:

Мит: Боли само половина од главата

Мигрената започнува во едната половина од главата, но лесно може да се случи болката да се рашири низ целата глава. Ова се случува кај најмалку 60% од оние кои имаат чести мигрени.

Повеќе за ова дознајте ТУКА.

Слични содржини