ТУК: Ќе протестираме додека не се исполнат нашите барања

од Берта Китинска

Излегуваме на протест и остануваат се додека не се исполнат нашите барања. Околу 6000 правни субјекти од угостителите, туристичките агенции, игротеките ќе ни се придружат утре пред министерството за финасии, соопштија денеска од  Туристичко угостителската комора.

-За нас прифатливо ќе биде доколку ни се прифатат барањата, кои ги предлагаме, шестиот пакет мерки  се најавува, а петтиот пакет беше најавен пред Нова година , и видовме кога се донесе .Поентата не е нешто да се најави туку да се изреализира. И во оваа ситуација сме баш заради тоа што не е навремено донесена помошта и не е соодветно скорен повеќето пакети, изјави Мартин Ангеловски од Туристичко угостителска комора.

Слични содржини