Во сложувалката со Бугарија недостасува лепило, вели Османи

од Берта Китинска

Министерот за надворешни работи, Бујар Османи вели дека сложувалката на преговорите помеѓу Софија и Скопје ги содржи сите потребни делови, но недостасува лепилото.

„Во таа сложувалка фали лепилото. Тоа лепило е политичката волја. За жал, сметам дека тоа што фали во моментот е политичката волја тие елементи на сложувалката да ги стави во еден сеопфатен процес којшто ќе значи ново поглавје на односите помеѓу нашите две држави и ново поглавје на ЕУ со Западен Балкан“, рече Османи.

Слични содржини