ВОДОВОД ОСТАНА БЕЗ СТРУЈА ЗАРАДИ НЕПЛАТЕНИ СМЕТКИ: Делови од Скопје останаа без вода

од Илинка Илиоска

Делови од повисоките места на Скопје, останаа без вода откако им е исклучена струјата на „Водовод“ поради неплатени сметки, пренесоа пвеќе медиуми.

Поради исклучената струја, на неколку локации не работат пумпите, па водата не може да дојде до повисоките места.

Од ЕВН потврдиле дека по барање на „Енерџи актив“, снабдувачот на електрична енергија, на неколку локации е исклучена струјата, и дека во моментов одговорни лица се на состанок да се реши проблемот.

Слични содржини