Вулкан еруптира, тие безгрижно играат одбојка (ВИДЕО)

од Stefanija Kuzmanovska

Вулканот Фаградалсфјал на полуостровот Рејкјанес со векови се сметаше за неактивен. Сепак, по 900 години, тој повторно се разбуди.

Пофасцинантно од тоа беше глетката на тим, кој толку се „заигра“ одбојка, што дури и не регистрираше ерупција зад себе.

Оваа необична глетка е снимена на Исланд.

Слични содржини