Започна откупот на тутун

од Nikola Popovski

Денес започна откупот на тутунот од годинашната реколта. По тој повод, отворени 20 од 173 откупни пункта во државата. Пунктови отворија Прилепскиот тутунски комбинат, „Сокотаб” од Битола и „Алијанса” од Кавадарци. Годинава се склучени договори за околу 22.200 тони тутун.

Тутунарите очекуваат добра цена бидејќи велат дека тутунот е квалитетен.

Откупот официјално трае до 31 март наредната година.

Слични содржини