196
Потребни производи:
3-4 големи главици кромид
1.500 килограми црвени пиперки
1 лута пиперка
1.500 килограми домати
4 чешниња лук
50 мл масло
сол, бибер по вкус
200 г сирење
За преливот:
1 тенџере јогурт
3-4 јајца
1 и половина лажица брашно за густина
Подготовка:
Во тенџере загрејте го добро маслото и додадете на него сецкани кромид и лук. Откако ќе поомекнат се ставаат исечените пиперки, а потоа и доматите. Кога зеленчукот се запржен се префрла во тава или грне и кон него се додава кршено сирење.
Промешајте нежно и прелијте со белко-млечната смеса. Печете во загреана рерна на 180 степени до подготвеност. Пред сервирање посипете го јадењето со сецкан магдонос.