Актуелно
Почетна / Бизнис / Бошков: Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите

Бошков: Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите

Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без извесност дека ќе бидат употребливи. Се поверојатно е дека паѓа и увозот на половни автомобили.

Светски тренд е хибридното возило кое што претставува и можност за заштита на животнта околина и е перспектива на автомобилската индустрија. Кога се разговара за пари освен домашниот буџет се преиспитувате и што автомобил да купите. Се повеќе старите возила остануваат како „крнтии“ на плацевите без извесност дека ќе бидат употребливи. Се поверојатно е дека паѓа и увозот на половни автомобили.Можноста да се купи ваков автомобил, како и притисокот на економијата врз политика и вице-верса, економската ситуација во држава, бизнис секторот како двигател на една економија, беа дел од темите за кои во „Утрински брифинг“ на „Слободна ТВ“ говореше Миле Бошков од бизнис конфедерацијата.

 

loading...