Дали е неподносливо топло во вашиот автомобил? Не отворајте ги прозорците, овој трик е многу поефикасен!

од desk4

 

Иако не секој може да ужива во овој луксуз, денес повеќето автомобили имаат климатизери, кои стануваат сè поважно парче опрема, бидејќи летото се чини дека станува потопло.
Ако само влегувате во автомобил кој стои на сонце цел ден, во никој случај не отворете ги прозорците!
НАЈбрзиот начин за ладење на автомобилот
Ако влезете во автомобил кој е целосно загреан, веројатно ќе сакате прво да ги отворите сите прозорци за да се ослободите од врелиот воздух. Сепак, се чини дека тоа не е најбрзиот начин да се разлади.
Истражувањата покажаа дека просторот во автомобилот најбрзо ќе се олади ако ги задржите прозорците затворени. За истражувачки цели, биле разгледани различни методи за да се открие најбрзиот начин за ладење автомобил. Истражувачите сметаат дека климатизерот треба да биде вклучен, но прозорците да бидат затворени, бидејќи на тој начин нема да влезе нов топол воздух, а она што го лади климатизерот нема да „избега“ низ прозорецот.
Ако не можете да замислите да седите во автомобил без да ги отворате прозорците, можете да ги отворите прозорците неколку минути пред да заминете. Можете исто така да ја отворите вратата на автомобилот пред да седнете. Но, откако ќе ја вклучите климатизацијата, затворете ги прозорците. Според порталот, ќе работи и подобро кога автомобилот е во движење.

Слични содржини