Дриан: Франција ќе продолжи со исполнување на ангажманите во борбата против ИД во Ирак и Сирија

од Vladimir Zorba

– Франција ќе продолжи со исполнувањето на ангажманите во борбата против Исламската држава во Ирак и Сирија и при управувањето на новиот претседател на земјата Емануел Макрон, изјави на средбата на меѓународната коалиција против ИД во Копенхаген францускиот министер за одбрана на Жан-Ив Ле Дриан.

Откако беше соопштено за победата на Макрон, тој увери дека Франција ќе остане водечка сила во борбата против тероризмот – на својата територија, како и во меѓународните дејствија.

Околу 4.000 француски војници во Сахел и 1.200 во Блискиот Исток учествуваат во борбата против ИД

Слични содржини