Актуелно
Почетна / Актуелно / Дуковски: Канабисот ќе го истуриме пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ или пред Влада, во случај ако не се донесе законот

Дуковски: Канабисот ќе го истуриме пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ или пред Влада, во случај ако не се донесе законот

„Со законот се регулира и конопот, се регулираат многу други дејствија кои му даваат на министерот овластување да ги донесе и другите подзаконски акти кои се есенцијално битни за да се види бенефитот од оваа индустрија. Штетно е ако не се донесе овој закон“, вели Костадин Дуковски од Макканабис за Утрински Брифинг.

„Одбивањето на предлог законот за дроги од страна на ВМРО-ДПМНЕ е штетно за економијата“, смета Дуковски.

„На прашањето какви ќе бидат следните чекори Дуковски за Утрински брифинг рече дека иако првично било на шега кажано дека ќе го истурат канабисот пред влада, сепак можно е тоа да се случи – или пред влада или пред седиштето на ВМРО-ДПМНЕ“, додава Дуковски за Утрински Брифинг.

loading...