Филипче: Изминатите три години вложивме многу во лицата со попреченост

од Берта Китинска

Министерот за здравство Венко Филипче, вели дека во изминатите три години е вложено многу во лицата со попреченост.

-Изминатите три години откако сум министер, вложивме многу во лицата со попреченост. Овозможивме пристап со количка до здравствени установи, воведовме рефундација за надстандардни ортопедски помагала и инвестиравме во лекови. Како институција, во секое време сме на располагање за да го подобриме животот на оваа група на лица, вели Филипче.

loading...

Слични содржини