Го подобрува видот и го регулира крвниот притисок, станува збор токму за ова ОВОШЈЕ

од Stefanija Kuzmanovska

Ова азиско овошје се истакнува по своите лековити својства, чиј опсег е многу широк – од обични настинки до сериозни заболувања.

Дињата го подобрува видот затоа што содржи бета-каротин, со што се зголемува внесот на витамин А, кој е неопходен за здравјето на очите.

Дињата е богата со каротин, што може да се заклучи врз основа на нејзината боја. Богата е со витамините А и Ц.

Како овошје богато со калиум, го регулира крвниот притисок и ги чисти крвните садови.

Исто така, го регулира варењето на храната, особено ако се јаде на празен стомак.

Слични содржини