Грозно изненадување: човек во Австрија гризнат од питон откога седнал на тоалетот

од desk4

Се претпоставува дека змијата, по потекло од Азија, влегла во тоалетот во домот на мажот во Австрија преку одводи.

Еден 65-годишен маж се стекна со полесни повреди откако мрежест питон го гризна додека седел на тоалетот.

Се вели дека почувствувал „штипкање во пределот на гениталиите“ пред да забележи змија долга 1,6 метри под него во тоалетот во неговиот дом во австрискиот град Грац.

Се верува дека питонот, роден во Азија, кој може да порасне до должина од скоро девет метри, се нашол во тоалетот преку мрежата на одводи.

„Кратко време откако седна на тоалетот, жителот на Грац -почувствувал „ штипење “во пределот на неговиот полов орган“, се вели во соопштението на полицијата.

Иако патот на змијата до тоалетот не може да се потврди, се претпоставува дека избегал од станот на соседот.

Експерт за рептили, контактиран од службите за итна помош, ја отстранил змијата од тоалетот, ја исчистил и ја вратил кај сопственикот.

24-годишен сосед, кој поседува 11 змии, е пријавен во обвинителството под сомнение дека од небрежност предизвикал телесна повреда, додаде полицијата.

Питоните се најголемите змии во светот и не ги напаѓаат луѓето по природа.

Меѓутоа, тие ќе се стегаат или ќе каснат ако се чувствуваат загрозени.

Слични содржини