Голем број посетители патуваат во Мисури за да го видат и допрат трупот на калуѓерката што не се распаѓа

од desk4

Калуѓерка чие тело едвај се распаднало по нејзината смрт, ненамерно привлече стотици луѓе на местото на нејзиниот гроб во еден мал град во САД.

Луѓе од сите краеви на САД патуваа во Гоуер, Мисури, за да го видат телото на сестра Вилхелмина Ланкастер – неочекувано пронајдено недопрено откако беше ексхумирано во април од страна на монахињите.

Посетителите можеа да го видат и допрат нејзиниот труп кој едвај се распаднал по нејзиниот погреб во 2019 година.

Им било дозволено да земат лажичка нечистотија од нејзиниот гроб.

Сестра Ланкастер, основач на редот, беше погребана пред четири години без никакво балсамирање – чин на зачувување на труп со третирање со хемикалии – во обичен дрвен ковчег.

Околу 1.800 луѓе се собраа во градот откако приватна е-пошта во која се споменува веста по грешка излезе во јавноста и „вестите почнаа да се шират како шумски пожар“.

Слични содржини