Хрватски земјоделец исплете „анти ковид“ венец од лук: Долг е осум метри

од Aleksandar Petrovski

Деан Памиќ Нефат, познат земјоделец од селото Франчин во околината на Пазин во Хрватска, направил венец од лук, кој е долг осум метри и тежи над 50 килограми.

– Еве јас исплетев навистина голем венец на лук кој е цврст и тежок. Ако некој погоди колку глави содржи, веднаш му дадам венец од три килограми најубав лук, 10 килограми компири и иста количина кромид – напиша тој во објавата на Фејсбук со фотографии од венецот.

– Има сигурно над 50 килограми лук во тој голем венец – изјави декан Памиќ Нефат за 24sata.hr.

Деан рече дека годинава извадил 1,5 тони лук од земја, а му требале само час и половина за да го исплете овој мега венец.

 

Evo upleja jenu stvarno velu reštu a bome i tešku. Ako bi neki pogodija koliko je glav u njoj zajno mu poklonin jenu…

Публикувахте от Dean Pamić Nefat в Вторник, 30 юни 2020 г.

 

Во него се врзани точно 374 глави, а кога сè ќе се стави на земја, венецот е дури осум метри. Вели дека наскоро ќе направи уште поголем, тежок 100 килограми, а овој сегашниот го продава за 2.000 куни.

Тој на шега вели дека дури и со тој помалиот од 50 килограми, ќе бидете безбедни од вампири и други крвопии најмалку една година. А може да послужи и како анти ковид 19.

Слични содржини