Јануарските пензии ќе се исплаќаат од наредната среда

од Nikola Popovski

Владата на Република Северна Македонија ја разгледа и усвои Информацијата за исплата на пензии за месец јануари 2022 година и го задолжи Фондот на пензиското и инвалидското осигурување на Северна Македонија да ги достави податоците за пензиите до деловните банки најдоцна до 25.01.2022 година.

Деловните банки ќе обезбедат пензионерите да може да располагаат со јануарските пензии преку мрежата на банкомати и во трговската мрежа од 26.01.2022 година, а готовинската исплата на пензии за клиентите кои не користат картички ќе се изврши во четири групи според следниот распоред составен според висината на пензијата:

-За пензии со висина до 11.000 денари, исплатата да се изврши на 26.01.2022 година (среда);

-За пензии со висина 11.001-14.000 денари, исплатата да се изврши на 27.01.2022 година (четврток);

-За пензии со висина 14.001-18.000 денари, исплатата да се изврши на 28.01.2022 година (петок); и

-За пензии со висина над 18.001 денари, исплата да се изврши на 31.01.2022 година (понеделник).

Слични содржини