Како што зрачите, така привлекувате: Еве како позитивните мисли можат да го променат целиот ваш живот!

од Берта Китинска

Веројатно сте забележале дека во тие денови кога станувате добро расположени, сè ви оди добро, додека кога сте нервозни, не успевате да правите скоро ништо во текот на денот, а запознавате само негативни луѓе. Дали во тој момент помисливте како целиот свет е против вас?

Сè се сведува на нешто што се нарекува закон на привлечност, теорија популаризирана од книгата „Тајната“ на Ронда Брн од 2006 година. Во основа, таа вели: „Она за што мислиме, го привлекуваме“. Идејата е дека можеме да привлечеме сè што сакаме во нашите животи со визуелизација на посакуваните резултати, со користење на афирмации, но исто така, ако размислиме негативно, можеме да се повикаме на несреќа.

Од мислите зависи кои ќе бидат нашите емоции, нашите реакции зависат од емоциите, а реакциите го создаваат нашиот живот. Сите тие се меѓусебно поврзани, без исклучок.

Скоро сè во животот е достижно само ако го сакаме тоа доволно силно и да се опкружиме со позитивни мисли. Бидејќи сè започнува од нашата глава, јасно е дека е многу важно да размислуваме позитивно. Ако сакате да постигнете каква било цел, следете ги овие правила:

Дефинирајте ги вашите желби

Без јасна цел, нема да стигнете никаде. Најдобро би било да ги запишете вашите желби на хартија. Нека оваа листа служи како потсетник кога ќе изгубите желба и мотивација, а негативните мисли се обидуваат да ве совладаат. Помислете на план за акција.

Разгледајте ги сите можни начини на кои можете да ја постигнете својата цел и исто така ставете ги на хартија.

Уверете се дека сте доволно добри

Секој успех се постигнува со излегување од зоната на удобност. Ако чувствувате благ страв, тоа е нормално, но не дозволувајте да ве парализира, туку продолжете храбро.

Како што веќе рековме, сè започнува од нашите мисли, и кога ќе се убедите дека можете да го направите тоа, ништо нема да ве спречи на патот кон успехот. „Тој што веруваше дека може да го достигне врвот веќе стигна на половина пат“.

Фокусирајте се на доброто

Кога ќе се фокусирате на доброто, се случуваат добри работи. Заменете ја секоја негативна мисла со една позитивна. Оваа вежба е одлична, бидејќи по некое време ќе стане навика, а позитивните мисли и добрата енергија ќе дојдат сами по себе.

Преземете акција

Кога ќе се опкружите со позитивни мисли и ќе се убедите дека сте создадени да успеете, започнете да ги остварувате своите цели.

Бидете благодарни за она што го имате во моментов

Подобри работи ќе дојдат, само ако знаете да му заблагодарите на животот за она што го имате во моментов. Секое утро по будењето, помислете на сите луѓе и работи што ги имате во животот, за кои сте благодарни и што ве прават среќни. Благодарноста е основа на секој успех.

Слични содржини