Маричиќ: Ќе ги напуштиме преговорите ако било кој ни го спори македонскиот идентитет, но гарантираме дека тоа нема да се случи!

од Radmila Tasevska

Испреговаравме добар македонски пакет со Бугарија. Од моментот на отварање на поглавјата, отстапи ли Бугарија од договореното, се обиде ли да не блокира по идентитетска основа, оваа наша македонска влада ќе ги прекине преговорите со ЕУ и ќе иницира поништивање на одлуката на Уставот.

Но, ние добро знаеме дека тоа нема да се случи, бидејќи нашата позиција во ЕУ е се посилна и со отварање на поглавјата ќе стане уште посилна, бидејќи Ние сме Европа!

Слични содржини