Пекевски: Пожарот од општината Пехчево се префрла во атарот на Берово

од desk4

Градоначалникот на Берово Звонко Пекевски, преку социјалните мрежи побара од населението масовно да се вклучи во гаснењето на пожарот кај Пехчево кој сеуште е активен.

„Ситуацијата со пожарот, кој избувна во атарот на општина Пехчево е исклучително сериозна и полека но сигурно се префрла и на територијата на општина Берово, кон најблиските села. Пожарот е високо на шумските предели на селата, но се шири на голема површина.На терен се ТППЕ од Берово и Пехчево како и Шумското стопанство, Центарот за управување со кризи и ДЗС. Се апелира до месното население, кон масовно вклучување во гаснењето на пожарот, како би се намалиле последиците и штетите би биле помали.Ви благодариме доколку доброволно се вклучите во гаснење на пожарот!“, напиша Пекевски на ФБ.

Слични содржини