Актуелно
Почетна / Сцена / Поради коронавирусот, новиот Бонд ќе доцни во азиските кина

Поради коронавирусот, новиот Бонд ќе доцни во азиските кина

За новиот филм од франшизата за Бонд, „Нема време за умирање“ се прогнозираше дека ќе биде најисплатливиот Бонд-филм на сите времиња.

Продолжението, кое воедно е последно на Даниел Крег, ќе започне со прикажување во април во светските кина. Но, голем дел од проекциите во азиските држави се одложени за подоцна, бидејќи ситуацијата со коронавирусот е уште неизвесна.

Кинеските власти затвориле повеќе од 70.000 киносали, а исто така не им е дозволено на ѕвездите од филмот да дојдат на некоја од премиерите. Тие всушност, не би добиле лекарска дозвола, дури и ако коронавирусот исчезне преку ноќ.

Досега најисплатлив филм за Бонд е „Skyfall“ од 2012, а многумина веруваат дека новиот дел ќе го надмине уште во првата недела.

loading...