После 14 месеци: Oрганизирани над 100 свадби во изминатите два дена

од Nikola Popovski

Независната угостителска комора (НУК) денес објави дека по пауза од 14 месеци, во првиот викенд после опуштањето на рестриктивните мерки, биле организирани над 100-тина свадби, односно прослави со посебни протоколи.

НУК наведува дека се одржуаат свадби и другите веселби и прослави низ Македонија наспроти, како што истакнуваат многуте нелогичности и пропусти во новите протоколи.

Инаку НУК формираше сопствен регистар за свадби, прослави и веселби кој го става на располагање на сите угостители и угостителски објекти како и државни институции, комори, здруженија за да може да се исполнат барањата во точка 7 од протоколите за организирање на свадби, прослави и останати веселби.

Од таму наведуваат дека на покана и барање на Здружението за туризам и угостителство Охридски ЕСНАФ во Хотел СУ, Охрид во периодот од 11:00 до 17:00 часот, ќе им ги презентираат на Охридските и Струшките угостители начините и бенефитите од стекнување на правото за користење на сертификатите ЧИСТО И БЕЗБЕДНО (CLEAN & SAFE) и SAFE TRAVELS. Во текот на денот од страна на комисијата на НУК ќе биде направена првата физичка проверка и ќе биде издаден официјално првиот сертификат и безбедносен печат SAFE TRAVELS за членките на НУК.

Слични содржини