Пред и потоа: Фотографии кои откриваат како изгледа поплавата во Германија

од Берта Китинска

 

Бројот на жртви во невремето во Германија се зголемува, според последните податоци  најмалку 135 лица загинаа.Властите генерално се воздржани во однос на вкупниот број на исчезнати лица, но медиумите пишуваат дека  нивниот број е околку 1.300 лица.

Инфраструктурата – патишта, железници, гасоводи – беа  целосно или делумно уништеи. Повеќе од 100 000 луѓе сè уште се без струја. Спасувачките екипи постојано се на терен.

Слични содржини