Првиот брод со жито ќе ја напушти Одеса во текот на денот

од Stefanija Kuzmanovska

Првиот брод со жито може да го напушти пристаништето Одеса во текот на денот, изјави информиран извор за агенцијата РИА Новости.

„Тоа е планирано за денеска, со исклучок на виша сила“, рече изворот, без да прецизира што може да значи „виша сила“.

На 22 јули, претставниците на Русија, Украина, Турција и ОН потпишаа договори за извоз на украинско жито и за укинување на ограничувањата за извоз на руски производи, додава агенцијата.

Слични содржини