СДСМ: Што и згрешиле на деструктивната ВМРО-ДПМНЕ 4.700 наставници и стручни работници?

од Vladimir Zorba

„Пратениците на деструктивната ВМРО-ДПМНЕ преку надлежната собраниска Комисија повеќе од 3 месеци блокираат законски измени со кои наставниците и стручните работници добиваат можности за постојано покачување на платите и подобар статус. Што и згрешиле на деструктивната ВМРО-ДПМНЕ 4.700 наставници и стручни работници?“, прашуваат утрово од СДСМ.

„Дали тие им се виновни што Мицкоски нема идеја, став, план, програма, што нема понуда за граѓаните?

Блокадите и деструкциите не се политика. Пратениците на ВМРО-ДПМНЕ кои ја опструираат работата на собраниската Комисија треба да се вразумат. Наставниот и стручен кадар е клучна алка во воспитно образовниот процес“, се додава во соопштението на партијата на власт.

Слични содржини