Актуелно
Почетна / TOP NEWS / Совет од милијардер: Како да добиете работа во време на криза?

Совет од милијардер: Како да добиете работа во време на криза?

Милијардерот Марк Кубан има неколку совети за невработените како да добијат работа во време на криза: Не престанувајте да аплицирате за работа и искористете ја секоја можност да ви помогне да ги подобрите своите вештини, што ќе го импресионира вашиот работодавец утре.
Првото прашање што ќе ве постави секој работодавец е: Што научивте за време на оваа пандемија? Какви вештини ги усовршивте за време на актуелната криза?

Работодавците очекуваат од луѓето кои биле во карантин долго време да излезат од тоа со ново знаење, бидејќи имаат повеќе време и пристап до, на пример до онлајн курсеви.

“Луѓето ќе дојдат со нови идеи и можности. Затоа, продолжете да аплицирате за работа“, изјави Кубан и додаде дека ако сакате работа сега, мора да излезете од вашата зона на комфор и да бидете мобилни.

loading...