Стоп за дивоградбите: Жителите на Ѓорче Петров излегуваат на протест

од Берта Китинска

Денеска во 12  до 16 часот жителите на Ѓорче Петров најавија мирен протест, на улицата Радушка, за нејзина одбрана од масовното градење.

Од граѓанското неформално здружение „Иницијатива против урбаното дивеење“ сметаат дека оваа улица може да се нарече и „Дивоградба“, со оглед на тоа колку се гради околу истата.

Тие најавуваат дека протестите ќе траат додека не наидат на слух од надлежните и да се спречи ваквото градење на територија на општината.

ПРОТЕСТ ❗ БЛОКАДА ❗ ПРОТЕСТ ❗БЛОКАДА ❗

Утре (05.05) од 12ч. до 16ч. БЛОКАДА на Ул. РАДУШКА ❗
Една година раскопана…

Posted by Ѓорче Петров on Tuesday, May 4, 2021

loading...

Слични содржини