Телохранителите на Меган и Хари чинат половина милион долари, а еве кој ќе ги плаќа сега

од Elena Daskalova

Меган и Хари веќе неколку дена се заедно во Канада, а по сите фотки кои излегоа во јавноста, јасно е дека постојано се во придружба на телохранители.

Но, кој ги плаќа тие телохранители, со оглед на тоа што уште не се финансиски независни. Досега, таа услуга го чаинела кралското семејство 500 илјади долари, а додека да станат независни, трошоците ќе ги покрива државата Канада. Кога ќе почнат сами да заработуваат, ќе продолжат самите да ги плаќаат.

Наводно, Трудо го поддржал овој предлог, но канадската јавност стравува дека овој трошок негативно ќе се одрази на државниот буџет и може да го наруши економскиот статус на државата.

Слични содржини