Актуелно
Почетна / Македонија / Турција донираше 50.000 медицински маски, 1.000 скафандери и 1.000 тестови

Турција донираше 50.000 медицински маски, 1.000 скафандери и 1.000 тестови

Владата на својата седница го утврди текстот на договорот меѓу Република Северна Македонија и Република Турција за донација на медицинска опрема и средства наменета за здравствениот сектор.

Таа се состои од 50.000 парчиња заштитни медицински маски, 1.000 заштитни скафандери и 1.000 дијагностички тестови.

loading...